Vanmorgen een superleuke coaching gedaan met Martine. Eerst hebben we samen gezocht naar haar verlangen. Met behulp van de “paardenkracht coachkaarten” kwamen we daar wel achter. Ze is gewend om nieuwe dingen grondig te onderzoeken en schema’s te maken. Soms zou ze best sneller in actie willen komen. Wat een mooi thema zeg en helemaaaal niet herkenbaar hoor…ahum. 😉

Onderweg naar de paarden leg ik uit hoe paardencoaching werkt en wat het nu eigenlijk is. Bij de paarden doen we eerst een korte bodyscan (mindfulness) om goed in het hier en nu te zijn. Ze voelt zich veilig bij Jessica, lekker klein. Als eerste oefening laat ik haar contact maken en een stukje lopen. Eens kijken wie er de leiding heeft. Martine geeft ook aan dat ze die druktemaker (O’Myra- tweejarige) aan de andere kant van de draad maar spannend vindt. Dan maak je de ronde wat kleiner, geen probleem hoor.

We gaat het model van Bateson doen. Dit is een model waarbij je op zes niveaus aan gedragsverandering kunt werken. Jessica stelt haar duidelijk op de proef om eens te kijken hoe stevig ze in haar schoenen staat. Martine laat zich dat maar één keer gebeuren hoor. Toch zeker nadat ik haar hierover laat nadenken, hoe stevig sta jij in je schoenen?

Als afsluiter bedanken we de pony en gaan we naar huis om daar nog een mooie inzichtkaart te trekken. Martine gaat met een goed gevoel naar huis en ik zak ook in een heerlijk gevoel van slagen. WauW….