Buitenklas

DE BUITENKLAS

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar en lukt het je niet om (alle dagen) naar school te gaan? Vind je paarden leuk en ben je graag buiten? Ben je niet bang voor een flinke plensbui, modder aan je schoenen of vieze handen? Dan ben je welkom bij de Buitenklas! Je helpt mee met de verzorging van de paarden en hun paardenparadijs. Wat is allemaal nodig om dit stukje natuur en alles wat er leeft gezond en in balans te houden? Je leert heel veel over paarden, hun omgeving en jezelf!

Bij de Buitenklas doe je veel dingen die je niet op school doet. Bij ons leer je niet aan een tafeltje uit een boek, maar door lekker bezig te zijn en alles echt te beleven. We hebben paarden, een mooie tuin met wat fruitbomen, wilgentakken voor de paarden, een gezellige pipowagen met verwarming, ruimte om te bewegen, ruimte om mee te denken… En we zitten ook nog eens op de Brabantse wal vlak bij het natuurgebied waar ook een kudde IJslandse paardjes staan. Je helpt mee om ons stukje van de wereld een beetje beter en mooier te maken voor de paarden. Je leert veel over paarden en de natuur. Zo groeit niet alleen onze mooie paardenplek maar jijzelf ook. Want je ontdekt veel dingen over jezelf waar je trots op zult zijn. Dingen waarvan je misschien niet eens wist dat je het in je had. Zodat jij ook kunt zeggen ‘Ik kan het!

Hoe ziet het er praktisch uit?
De ochtend begint om 9.30u met het indelen van de activiteiten op het planbord. Er zijn vaste onderdelen, zoals het verzorgen van de omgeving van de paarden en de schaapjes. Dan hebben we een korte pauze en daarna plannen we nog 1 of 2 keuze activiteiten.
Om 13.00u gaan we lunchen, dit heb je zelf bij je, en bespreken we de ochtend na en kijken we verder naar de volgende ochtend.
Om 13.30u is het tijd om naar huis te gaan.