Wie zijn de paarden?

section-f1874a8
//www.upcoachingmetpaarden.nl/wp-content/uploads/2021/08/DSC9293-scaled.jpg

Allereerst wil ik Jessica voorstellen, onze Dartmoor pony en tevens de oudste van het stel. Ze is heel bescheiden en zal zichzelf nooit opdringen. Vanaf dat ze een jaar of vijf à zes was, is ze al bij ons. Een hele leuke pony voor onze kinderen en die hebben er ook volop mee gereden en gespeeld. Ze heeft twee veulens gehad, waar ze  een hele lieve moeder voor is geweest.

Ze laat niet zomaar alles toe hoor, want als je niet de leiding neemt zal zij het doen. Dat heeft Loes, onze dochter, al menigmaal ervaren. Ze heeft haar echt op de proef gesteld. Zo vindt ze longeerwerk saai en dat laat ze je merken door niet te doen wat je vraagt. Als ze het niet eens is met je zal ze niet altijd weggaan van je, maar juist op je afkomen. Dat is niet altijd fijn, maar wel heel duidelijk.

Ze was altijd wel een pittige tante in de kudde (van twee haha), maar nu ze wat ouder is en er een tweejarige dochter van Uppie bij staat, gaat ze liever een stapje opzij dan dat ze de confrontatie aan gaat. En toch zal ze haar doel wel halen, die lekkere pluk gras zal ze linksom of rechtsom bemachtigen.

Uppie

Daarnaast wil ik Uppie aan je voorstellen. Haar officiële naam is Diva, eigenlijk past deze naam beter bij haar. Ze is nu dertien jaar, maar dat zie je niet aan haar. Soms laat ze zich lekker meeslepen door haar onstuimige tweejarige dochter O’Myra.                   Toen ze zes jaar was kwam ze bij ons en hebben Loes en ik erop gereden. Ze werkt heel graag voor je, maar soms vind ze het ook heel spannend. Ze laat dat zien door heel stoer te doen en zich heel groot te maken. Het is een ontzettend lief paard met een klein hartje. In 2018 kreeg ze haar eerste veulen Newton en in 2019 haar tweede veulen O’Myra. Ze is een geweldige moeder, die zichzelf wegcijfert voor haar kroost. Het coachen vind ze geweldig, ze biedt zich dan ook graag ongevraagd aan.

//www.upcoachingmetpaarden.nl/wp-content/uploads/2021/08/DSC9561-scaled.jpg

Dan is er natuurlijk O’Myra, de dochter van Uppie. Zij kan al heel goed coachen, maar mag vanwege haar jonge leeftijd nog niet meedoen. Ze is zelf nog zoveel aan het leren en dat moet eerst goed zijn. Veel dingen zijn nog erg spannend. Ze is dan ook echt erg in jouw ruimte, zoals er dan gezegd wordt.

//www.upcoachingmetpaarden.nl/wp-content/uploads/2022/12/31052022dinsdag-rotated.jpg

Onze enige man op stal is sinds september 2021 minipaardje Cowboy. Hij is ontzettend lief en laat graag zien wat hij allemaal kan. Op de foto helpt hij kinderen met spelling. Kinderen helpen en een goed gevoel geven doet hij het allerliefst. Zeker voor kinderen die wat onzeker zijn of grotere paarden nog een beetje eng vinden is hij echt bedoeld.